Hem  >  Julgran

Drömjulgranen och barrfri

Kungsgran

fr.525 kr

Kungsgranen kallas ”Disneygranen” eller julgranarnas Rolls-Royce och är mycket tålig. Barrar knappt alls. Formen är oftast helt perfekt. Allergivänlig. Ekologisk och KRAV-märkt. OBS! Kräver kungsgransfot

Den klassiska julgranen

Rödgran

fr.375 kr

Rödgranen är den julgran som vi kallar den vanliga svenska julgranen och 80 % av de 3 miljoner julgranar som säljs är av arten rödgran. Utseendet varierar. Doftar mycket gott! Ekologisk och KRAV-märkt.

Alla våra julgranar

Vi har julgranar för varenda kotte.

Kungsgran

4.77 out of 5

Kungsgranen kallas ”Disneygranen” eller julgranarnas Rolls-Royce och är mycket tålig. Barrar...

fr. 525 kr

Rödgran

4.75 out of 5

Rödgranen är den julgran som vi kallar den vanliga svenska julgranen och 80 % av de 3 miljoner...

fr. 375 kr

Silvergran

4.53 out of 5

Silvergranen är en mycket vacker julgran som skapar en vintrig känsla. Barrens undersidor är...

fr. 595 kr

Blågran

4.62 out of 5

Blågran tillhör släktet ädelgranar och är en uppskattad julgran i Sverige. Mycket på grund av...

fr. 575 kr

Tall

4.80 out of 5

Tallen håller på att ta plats som julgranen i många svenska hem. Ett ståtligt träd som kan bli...

fr. 675 kr

Minigran

4.73 out of 5

Passar perfekt om du har ont om plats eller om barnen vill ha egen julgran i sitt rum. Också...

245 kr

Rumsgran

5.00 out of 5

NYHET! Rumsgran bland det trendigaste just nu. Passar perfekt i en kruka, glasvas etc. Cirka 40-50...

125 kr

Rumsgran Pinje

5.00 out of 5

Rumsgran bland det trendigaste just nu. Passar perfekt i en kruka, glasvas etc. En härlig...

125 kr

Så enkelt är det att beställa julgran från oss

1. Du väljer din favoritgran. Snabbt, enkelt och prisvärt

arrow

2. Vi levererar din julgran direkt hem till dörren medan du kan ägna dig åt något roligare

arrow

3. Du firar jul och njuter av din ekologiska julgran av högsta kvalité

arrow

4. Om du vill hämtar vi din julgran efter jul och omvandlar den till energi

arrow

GARANTI

Vi bryr oss, på riktigt. Därför ställer vi höga krav på oss själva.

Nöjd-kund policy

Vi vill att du ska känna dig säker och nöjd med din gran. Därför har vi en ”Nöjd-Kund-Policy” som innebär att du kan känna dig trygg att vi alltid levererar det som du har beställt.

Läs mer

Ekologiskt och KRAV

Smålandsgran är certifierade av KRAV samt enligt EU:s förordning för ekologisk produktion. Bekämpningsmedel eller andra otillåtna och miljöfarliga ingrepp används ej på våra odlingar. Läs gärna mer om vårt miljöprogram och gör ditt val.

Läs mer

Vanliga granfrågor

Här hittar du förhoppnings svaren du söker. Annars kan du skicka en fråga till oss.

Detta varierar men en normalstor gran (cirka 150 cm – 200 cm) är oftast cirka 200 cm bred. Men granar är naturliga ting och det kan variera.

100-150 cm är den allra minst "riktiga" granen vi erbjuder. Den når dig max upp till bröstet om du är 170 cm lång. Bra om du har ont om plats.

Tyvärr kan vi inte garantera en exakt längd. Men vi rekommenderar alltid våra kunder att beställa en gran i det högre spannet för att vara säker då det är lättare att anpassa längden på en större gran än på en som är för kort. En gran på 200-250 cm är oftast cirka 220-230 cm. Vi kan dock endast garantera att granen är inom längdspannet som du har beställt.

Nej, du behöver inte vara hemma. Vi ställer granen utanför din dörr (förutsatt att du angett portkod om det behövs). Vi hör dessutom alltid av oss med en sms-avisering vid leverans. Vid hämtning ska du ställa granen utanför din dörr. Samma sak här med portkod.

Vi har en ”Nöjd-kund-policy” som innebär att du kan känna dig trygg att vi alltid levererar det som du har beställt förutsatt att det finns i lager. Om det skulle vara slut hör vi av oss och erbjuder dig ett erbjudande om motsvarande vara.

Våra julgranar levereras i ett nät där julgranen får andas. När du packar upp den ur nätet bör du skaka den något så att alla lösa barr faller bort. Eftersom julgranar är naturliga ting, går det inte att undvika de lösa barren.

Ja, alla våra granar kommer med ett färskt snitt som görs precis minuterna innan leverans. Dock betyder inte det att vi anpassar foten så att den kommer ner i foten eller gör den spetsig etc. De flesta granar går ner i de större fötterna dock. Se till att du har rätt fot för just din julgran. Till exempel kräver kungsgranar ofta en större fot.

Julgran och allergi

Det är besvärligt för de doftöverkänsliga runt jul med granar och hyacinter. Doftöverkänslighet är inte detsamma som allergi, men terpener som julgranen börjar utsöndra, är något som doftöverkänsliga ofta reagerar på. Att någon gransort skulle kunna vara bättre än andra för de överkänsliga finns det inga vetenskapliga bevis för, men kungsgran brukar vara det mest skonsamma. Eller tall.

Läs mer

Vilken är den vanligaste längden på julgranen?

Den bästsäljande längden på julgran är 150-200 cm. Den passar perfekt för ett vanligt vardagsrum med normal takhöjd (240 cm).

Läs mer

Vilken julgran barrar minst?

Den julgran som barrar minst är kungsgranen (Abies nordmanniana). Kungsgranen barrar knappt alls. Den är inte lika känslig för uttorkning och är därför mycket tåligare då den kan lagra vatten i stammen. När kungsgranen blir dålig så faller inte barren av utan barren gulnar istället. Det är dock viktigt att man följer våra skötselråd för bästa hållbarhet på sin kungsgran.

Läs mer

Hur vet jag när min julgran kommer?

Du får en påminnelse per e-post och SMS dagen innan vi levererar din julgran samt ett SMS samma dag där du kan spåra din leverans med hjälp av en spårningslänk. Vi kan dessvärre inte garantera en exakt tid utan du väljer själv vilket tidsspann som passar dig bäst i kassan.

Läs mer

Hämtar ni även julgranen när julen är slut?

Vi erbjuder även granhämtning. Det kan du lägga till i kassan. Du väljer själv utifrån valbara datum i din stad då du önskar att vi hämtar din julgran.

Läs mer

Vilken julgran har mest grandoft?

Rödgran är den sorts julgran som doftar mest gran. Kungsgran och silvergran har inte mycket doft alls. Blågran har en karaktäristisk doft som en del tycker doftar för skarpt.

Läs mer

CORONASÄKERT ✓

Vi erbjuder Coronasäkra leveranser. Alla våra chaufförer säkerställer god hygien, bland annat genom att använda handsprit och munskydd. Vill du, kan du dessutom kryssa i att du önskar att vi ställer dina varor utanför dörren. Då får du ett sms när vi har levererat. Och för allas trygghet undviker vi för närvarande fysisk kontakt vid leveranstillfället.
Det är säkert att klicka hem din julgran!

Din webbläsare är föråldrad

Gamla webbldsare har deligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner någon annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå ×