Hem  >  Julgran

Drömjulgranen och barrfri

Kungsgran

4.80 out of 5
fr.595 kr

OBESPRUTAD.

Kungsgranen kallas ”Disneygranen” eller julgranarnas Rolls-Royce och är mycket tålig. Barrar knappt alls. Formen är oftast helt perfekt. Allergivänlig. OBS! Kräver kungsgransfot

Den klassiska julgranen

Rödgran EKO

4.75 out of 5
fr.425 kr

EKOLOGISK och obesprutad. 

Rödgranen är den julgran som vi kallar den vanliga svenska julgranen och 80% av de 3 miljoner julgranar som säljs är av arten rödgran. Utseendet varierar. Doftar mycket gott!

Alla våra julgranar

Vi har julgranar för varenda kotte.

Kungsgran KRAV

4.95 out of 5

EKOLOGISK och KRAV-CERTIFIERAD. ...

fr. 795 kr

Kungsgran

4.80 out of 5

OBESPRUTAD. ...

fr. 595 kr

Rödgran KRAV

5.00 out of 5

EKOLOGISK och KRAV-CERTIFIERAD. ...

fr. 595 kr

Rödgran EKO

4.75 out of 5

EKOLOGISK och obesprutad.  ...

fr. 425 kr

Silvergran

4.59 out of 5

Silvergranen är en mycket vacker julgran som skapar en vintrig känsla. Barrens undersidor är...

fr. 545 kr

Blågran

4.68 out of 5

Blågran tillhör släktet ädelgranar och är en uppskattad julgran i Sverige. Mycket på grund av...

fr. 545 kr

Kungsgran i kruka

4.66 out of 5

Total höjd cirka 80-110 cm inkl kruka. Krukhöjd 25 cm. Kungsgranen levereras i kruka (10 liter)....

595 kr

Minigran

4.76 out of 5

EKOLOGISK och obesprutad. ...

295 kr

Så enkelt är det att beställa julgran från oss

1. Du väljer din favoritgran. Snabbt, enkelt och prisvärt

arrow

2. Vi levererar din julgran direkt hem till dörren medan du kan ägna dig åt något roligare

arrow

3. Du firar jul och njuter av din julgran av högsta kvalité

arrow

4. Om du vill hämtar vi din julgran efter jul och omvandlar den till energi

arrow

Vanliga granfrågor

Här hittar du förhoppnings svaren du söker. Annars kan du skicka en fråga till oss.

Detta varierar men en normalstor gran (cirka 150 cm – 200 cm) är oftast cirka 200 cm bred. Men granar är naturliga ting och det kan variera.

100-150 cm är den allra minst "riktiga" granen vi erbjuder. Den når dig max upp till bröstet om du är 170 cm lång. Bra om du har ont om plats.

Tyvärr kan vi inte garantera en exakt längd. Men vi rekommenderar alltid våra kunder att beställa en gran i det högre spannet för att vara säker då det är lättare att anpassa längden på en större gran än på en som är för kort. En gran på 200-250 cm är oftast cirka 220-230 cm. Vi kan dock endast garantera att granen är inom längdspannet som du har beställt.

Nej, du behöver inte vara hemma. Vi ställer granen utanför din dörr (förutsatt att du angett portkod om det behövs). Vi hör dessutom alltid av oss med en sms-avisering vid leverans. Vid hämtning ska du ställa granen utanför din dörr. Samma sak här med portkod.

Vi har en ”Nöjd-kund-policy” som innebär att du kan känna dig trygg att vi alltid levererar det som du har beställt förutsatt att det finns i lager. Om det skulle vara slut hör vi av oss och erbjuder dig ett erbjudande om motsvarande vara.

Våra julgranar levereras i ett nät där julgranen får andas. När du packar upp den ur nätet bör du skaka den något så att alla lösa barr faller bort. Eftersom julgranar är naturliga ting, går det inte att undvika de lösa barren.

Ja, alla våra granar kommer med ett färskt snitt som görs precis minuterna innan leverans. Dock betyder inte det att vi anpassar foten så att den kommer ner i foten eller gör den spetsig etc. De flesta granar går ner i de större fötterna dock. Se till att du har rätt fot för just din julgran. Till exempel kräver kungsgranar ofta en större fot.

Julgran och allergi

Det är besvärligt för de doftöverkänsliga runt jul med granar och hyacinter. Doftöverkänslighet är inte detsamma som allergi, men terpener som julgranen börjar utsöndra, är något som doftöverkänsliga ofta reagerar på. Att någon gransort skulle kunna vara bättre än andra för de överkänsliga finns det inga vetenskapliga bevis för, men kungsgran brukar vara det mest skonsamma. Eller tall.

Vilken är den vanligaste längden på julgranen?

Den bästsäljande längden på julgran är 150-200 cm. Den passar perfekt för ett vanligt vardagsrum med normal takhöjd (240 cm).

Vilken julgran barrar minst?

Den julgran som barrar minst är kungsgranen (Abies nordmanniana). Kungsgranen barrar knappt alls. Den är inte lika känslig för uttorkning och är därför mycket tåligare då den kan lagra vatten i stammen. När kungsgranen blir för gammal (om man sköter den rätt) så faller inte barren av utan barren gulnar istället. Det är dock viktigt att man följer våra skötselråd för bästa hållbarhet på sin kungsgran.

Hur vet jag när min julgran kommer?

Du får en påminnelse per e-post och SMS dagen innan vi levererar din julgran samt ett SMS samma dag där du kan spåra din leverans med hjälp av en spårningslänk.

Läs mer

Hämtar ni även julgranen när julen är slut?

Vi erbjuder även granhämtning. Det kan du lägga till i kassan. Du väljer själv utifrån valbara datum i din stad då du önskar att vi hämtar din julgran.

Läs mer

Vilken julgran har mest grandoft?

Rödgran är den sorts julgran som doftar mest gran. Kungsgran och silvergran har inte mycket doft alls. Blågran har en karaktäristisk doft som en del tycker doftar för skarpt.

Hemma hos

#smålandsgran

Glöm sista-minuten-ful-julgranen.

Vi levererar din obesprutade julgran direkt hem till dörren.

Din webbläsare är föråldrad

Gamla webbldsare har deligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner någon annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå ×