Hem  >  Julgran

Drömjulgranen och barrfri

Kungsgran

fr.525 kr

Kungsgranen kallas för ”Disneygran” eller julgranarnas Rolls-Royce och är mycket tålig. Barrar knappt alls. Formen är oftast helt perfekt. Allergivänlig. Ekologisk och KRAV-märkt. OBS: Tänk på att ni behöver ha en kungsgransfot

Den klassiska julgranen

Rödgran

fr.375 kr

Rödgranen är den julgran som vi kallar den vanliga svenska julgranen och 80 % av de 3 miljoner julgranar som säljs är av arten rödgran. Utseendet varierar. Doftar mycket gott! Ekologisk och KRAV-märkt.

Alla våra julgranar

Vi har julgranar för varenda kotte.

Kungsgran

4.74 out of 5

Kungsgranen kallas för ”Disneygran” eller julgranarnas Rolls-Royce och är mycket tålig....

fr. 525 kr

Rödgran

4.72 out of 5

Rödgranen är den julgran som vi kallar den vanliga svenska julgranen och 80 % av de 3 miljoner...

fr. 375 kr

Silvergran

4.40 out of 5

Silvergranen är en mycket vacker julgran som skapar en vintrig känsla. Barrens undersidor är...

fr. 595 kr

Blågran

4.51 out of 5

Blågran tillhör släktet ädelgranar och är en uppskattad julgran i Sverige. Mycket på grund av...

fr. 575 kr

Tall

4.80 out of 5

Tallen håller på att ta plats som julgranen i många svenska hem. Ett ståtligt träd som kan bli...

fr. 625 kr

Kungsgran i kruka

4.60 out of 5

Total höjd cirka 100-120 cm inkl kruka. Krukhöjd 19 cm. Kungsgranen levereras i kruka (7,5 liter)....

575 kr

Minigran

4.67 out of 5

Passar perfekt om du har ont om plats eller om barnen vill ha egen julgran i sitt rum. Också...

225 kr

Rumsgran

NYHET! Rumsgran bland det trendigaste just nu. Passar perfekt i en kruka, glasvas etc. Cirka 40-50...

125 kr

Rumsgran Pinje

5.00 out of 5

Rumsgran bland det trendigaste just nu. Passar perfekt i en kruka, glasvas etc. En härlig...

95 kr

Så enkelt är det att beställa julgran från oss

1. Du väljer din favoritgran (ekologisk såklart). Snabbt, enkelt och prisvärt

arrow

2. Vi levererar din julgran direkt hem till dörren medan du kan ägna dig åt något roligare

arrow

3. Du firar jul och njuter av din ekologiska julgran av högsta kvalité

arrow

4. Om du vill hämtar vi din julgran efter jul och omvandlar den till energi

arrow

GARANTI

Vi bryr oss, på riktigt. Därför ställer vi höga krav på oss själva.

Nöjd-kund garanti

Vi vill att du ska känna dig säker och nöjd med din gran. Därför erbjuder vi dig en ”Nöjd-Kund-Garanti” som innebär att du kan känna dig trygg att vi alltid levererar det som du har beställt.

Läs mer

Ekologiskt och KRAV

Smålandsgran är certifierade av KRAV samt enligt EU:s förordning för ekologisk produktion. Bekämpningsmedel eller andra otillåtna och miljöfarliga ingrepp används ej på våra odlingar. Läs gärna mer om vårt miljöprogram och gör ditt val.

Läs mer

Vanliga granfrågor

Här hittar du förhoppnings svaren du söker. Annars kan du skicka en fråga till oss.

Detta varierar men en normalstor gran (cirka 150 cm – 200 cm) är oftast cirka 200 cm bred. Men granar är naturliga ting och det kan variera.

100-150 cm är den allra minst "riktiga" granen vi erbjuder. Den når dig max upp till bröstet om du är 170 cm lång. Bra om du har ont om plats.

Tyvärr kan vi inte garantera en exakt längd. Men vi rekommenderar alltid våra kunder att beställa en gran i det högre spannet för att vara säker då det är lättare att anpassa längden på en större gran än på en som är för kort. En gran på 200-250 cm är oftast cirka 220-230 cm. Vi kan dock endast garantera att granen är inom längdspannet som du har beställt.

Nej, du behöver inte vara hemma. Vi ställer granen utanför din dörr (förutsatt att du angett portkod om det behövs). Vi hör dessutom alltid av oss med en sms-avisering vid leverans. Vid hämtning ska du ställa granen utanför din dörr. Samma sak här med portkod.

Vi har en ”Nöjd-kund-garanti” som innebär att du kan känna dig trygg att vi alltid levererar det som du har beställt förutsatt att det finns i lager. Om det skulle vara slut hör vi av oss och erbjuder dig ett erbjudande om motsvarande vara.

Våra julgranar levereras i ett nät där julgranen får andas. När du packar upp den ur nätet bör du skaka den något så att alla lösa barr faller bort. Eftersom julgranar är naturliga ting, går det inte att undvika de lösa barren.

Då är något fel. Alla som lägger sin beställning får automatiskt en orderbekräftelse. Inga pengar är heller dragna. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig.

Vilken julgran har mest grandoft?

Rödgran är den sorts julgran som doftar mest gran. Kungsgran och silvergran har inte mycket doft alls. Blågran har en karaktäristisk doft som en del tycker doftar för skarpt.

Läs mer

Hur undviker man att julgranen börjar barra?

Det viktigaste är att julgranen har ett färskt snitt innan man tar in den. Vi gör alltid ett färskt snitt för att öppna ledgångarna så att granen kan börja dricka. Det bästa är om granen först får mellanlanda någonstans svalt så att den inte får en chock när den kommer in i värmen. Gärna i ett dygn och helst i julgransfoten eller en hink med vatten. Granen behöver dricka mycket första dygnet! Efter det är det viktigt att man vattnar regelbundet – låt granen aldrig stå utan vatten! Om granen står utan vatten kommer den att börja barra. Låt inte granen stå nära en värmekälla – granen trivs inte bra i värme så undvik värmekällor som element och kaminer.

Läs mer

Vilken är den vanligaste längden på julgranen?

Den bästsäljande längden på julgran är 150-200 cm. Den passar perfekt för ett vanligt vardagsrum med normal takhöjd (240 cm).

Läs mer

Jag önskar beställa julgran till bostadsrättsföreningen. Hur går jag tillväga?

Du kan enkelt beställa julgran till din bostadsrättsförening via vår hemsida. Du väljer helt enkelt att handla som “BRF” i kassan.

Läs mer

Vilken julgran barrar minst?

Den julgran som barrar minst är kungsgranen (Abies nordmanniana). Kungsgranen barrar knappt alls. Den är inte lika känslig för uttorkning och är därför mycket tåligare då den kan lagra vatten i stammen. När kungsgranen blir dålig så faller inte barren av utan barren gulnar istället. Det är dock viktigt att man följer våra skötselråd för bästa hållbarhet på sin kungsgran.

Läs mer

Är era julgranar ekologiska?

Alla våra julgranar odlas på våra ekologiska jordbruk i Småland, enligt EU:s förordning för ekologisk produktion. Läs mer här. 

Läs mer

Är det något speciellt man ska tänka på om julgranen står utomhus?

Nej, man behöver inte tänka på något särskilt om man har julgranen ståendes utomhus. När granen står utomhus är den kvar i vintervila och håller sig betydligt bättre än inomhus. Man behöver inte vattna en gran som står utomhus.

Läs mer

Är det viktigt att man låter julgranen ”mellanlanda”?

Det bästa är att låta julgranen “mellanlanda” i en farstu, på balkongen eller i porten. Eller i ett garage om det är temperaturskillnad från ute. Detta för att granen inte ska få en chock när det kommer inomhus till värmen. Då granen nyligen har fått ett nytt snitt är det viktigt att den står i vatten – antingen i julgransfoten alternativt en hink med vatten.

Läs mer

Hur vet jag när min julgran kommer?

Du får en påminnelse per e-post dagen innan vi levererar din julgran samt skickar ett SMS samma dag där du kan spåra din leverans. Vi kan dessvärre inte garantera en exakt tid utan du väljer själv vilket tidsspann som passar dig bäst i kassan.

Läs mer

Hämtar ni även julgranen när julen är slut?

Vi erbjuder även granhämtning. Det kan du lägga till i kassan. Du väljer själv utifrån valbara datum i din stad då du önskar att vi hämtar din julgran.

Läs mer

Finns det någon gran som är allergivänlig?

Kungsgranen är den art av julgran som sägs framkalla minst allergi och anses vara den säkraste ur allergisynpunkt. Dock är det högst individuellt huruvida man reagerar på granen eller inte och inget vi kan garantera. För många hjälper att börja med ekologisk julgran.

Läs mer

Var kommer traditionen med julgran ifrån?

Julgranen har sitt ursprung i Tyskland och Schweiz. Ingen vet helt säkert men den mest återberättade historien handlar om en tysk kyrkoreformatorn Martin Luther i början på 1600-talet gick igenom skogen och såg stjärnorna lysa genom trädgrenarna. Han tyckte det var så vackert och att skenet påminde honom om Jesus. Så när han kom hem till sina barn den kvällen lyfte han in en gran i huset och pyntade den med levande ljus. Och han var i så fall, vad man vet, den första att ha en julgran inomhus.

Läs mer

Var odlas julgranarna?

Våra ekologiska julgranar växer på våra KRAV-certifierade odlingar i Småland. Vi har odlat granar sedan 1973 och är ett riktigt familjeföretag.

Läs mer

Vilken är den vanligaste julgranen?

Rödgranen (Picea abies) är den vanligaste julgranen. Den står för 80% av de miljontals julgranar i omlopp i Sverige under juletider. Rödgranen har ett klassiskt utseende och en stark grandoft.

Läs mer

Din webbläsare är föråldrad

Gamla webbldsare har deligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner någon annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå ×