Hem  >  Leverans

Leverans

Här hittar du all info om leverans och hämtning av din julgran.

alt

Hit levererar vi

Fyll i ditt postnummer i rutan nedan för att se om vi levererar till dig.

Aldrig har det varit så enkelt att köpa julgran!

Vi levererar första klassens granar – direkt hem till dig i
Alingsås
Arboga
Borås
Båstad
Emmaboda
Enköping
Eskilstuna
Eslöv
Falkenberg
Finspång
Färjestaden
Gislaved
Gnesta
Göteborg
Hallsberg
Halmstad
Helsingborg
Huddinge
Hässleholm
Jönköping
Kalmar
Karlshamn
Karlskrona
Knivsta
Kristianstad
Kungsbacka
Kungälv
Köping
Laholm
Linköping
Ljungby
Lund
Malmö
Mariefred
Markaryd
Mjölby
Mölndal
Mörbylånga
Norrköping
Norrtälje
Nybro
Nyköping
Nynäshamn
Olofström
Osby
Oxelösund
Ronneby
Sigtuna
Stenungsund
Stockholm
Strängnäs
Söderköping
Södertälje
Sölvesborg
Tingsryd
Trelleborg
Trosa
Ullared
Uppsala
Vallentuna
Varberg
Vaxholm
Värmdö
Värnamo
Västerås
Växjö
Åhus
Åkersberga
Åtvidaberg
Älmhult
Ängelholm
Örebro
Örkelljunga

Du väljer mellan rödgran, kungsgran, blågran, silvergran och till och med tall. Vill du ha granris och tallris eller hämtning av granen när julen är slut så kan du även beställa det. Hämtning beställer du som ett tillägg i kassan.

Alla priser är konkurrenskraftiga och marknadsmässiga. Det enda som tillkommer är en fraktavgift på 175 kr oavsett längd, zon eller antal produkter.

Leverans sker alla dagar mellan 08.00-22.00 mellan den 23 november – 23 december på de flesta orter.

Se valbara leveransdatum för just ditt postnummer i kassan. Beställer du innan 18.00 kan du få leverans nästa dag, förutsatt att datumet är valbart. Du måste ange önskat leveransdatum samt eventuell portkod i din beställning.

Om du ej är hemma så ställer vi granen utanför din dörr och du får en avisering via sms av chauffören om att granen är levererad. Dagen innan får du ett mail om din leverans och på kvällen dagen innan efter 20.00 får du ett sms med en estimerad leveranstid. Under leveransdagen får du ett sms med en länk till en webkarta där du i realtid kan följa granen hela vägen hem till dörren.

Vi reserverar oss för eventuella förseningar då det ibland tar extra lång tid vid leverans.

Vid frågor gällande leveransen kontakta oss på info@smalandsgran.se.

alt

Byte av leveransdag

Du kan enkelt byta leveransdag fram till 18.00 dagen innan.

Så här byter du leveransdag och tid:

Du klickar på ”Mitt konto” i huvudmenyn. Sedan letar du rätt på din order i listan, och trycker på “Byt leveransdatum” till höger om den. Du kan där byta leveransdag och hämtningsdag så som du önskar. Du kan även ändra tidsfönster. Viktigt att du gör detta innan 18.00 om du har planerad leverans nästa dag. Annars debiteras en extra fraktavgift.

OBS: Fungerar endast om du har skapat ett konto.

alt

Nöjd Kund-Policy

Vår målsättning är att du ska uppleva kvalitet i allt vi gör.

Vi vill att du ska tänka på oss med ett leende.

Kan vi bli ännu bättre på något så tveka inte att höra av dig. Och du behöver aldrig vara orolig för att granen inte passar eftersom vi har en Nöjd kund-policy och vi strävar alltid efter att leverera den gran du har beställt.

✓ Största granbutiken på nätet med alla sorters granar och längder
✓ SMS med exakt leveranstid
✓ Knappt 50 års erfarenhet
✓ Hemleverans 7 dagar i veckan (på de allra flesta orter)

Nöjd kund-policy

Vi vill att du ska känna dig säker och nöjd med din gran. Därför har vi en ”Nöjd kund-policy” som innebär att du kan känna dig trygg att vi alltid levererar det som du har beställt. Våra granar är så kallade premiumgranar, vilket är den högsta klassificering av granar. Vi har totalt tre kontroller innan den levereras hem till dig, där vi säkerställer att granen verkligen är en premiumgran. Kanske är du van vid att handla gran på gator och torg, där man ofta har flera klassificeringar och kanske inte alltid just den högsta.

Kontroller

Samtliga granar genomgår tre kontroller som utförs av personal från Smålandsgran eller utbildade underleverantörer.
– Den första kontrollen sker direkt på odlingen där samtliga granar granskas om de håller måttet för en “Smålandsgran” i samband med att de märks.
– Den andra kontrollen sker när granen huggs.
– Den tredje kontrollen sker i samband med leverans till slutkund. Personalen har även i uppdrag att granska granen vid packning så att granen håller “måttet” såväl längd- som utseendemässigt vilket också kan ses som en kontroll.

Kom ihåg att vi har arbetat med granar sedan 1973 och handplockar de allra bästa. Läs våra köpevillkor för fullständiga villkor.

Skulle du ändå inte vara nöjd så hör av dig!

KRAV-certifierade & EU-Ekologisk

Smålandsgran är KRAV-certifierat av HS-Certifiering (se giltigt certifikat) samt certifierad enligt SE-EKO-04 för ekologisk produktion (se giltigt certifikat).

 

Vanliga frågor

Ja, alla våra granar kommer med ett färskt snitt som görs precis minuterna innan leverans. Dock betyder inte det att vi anpassar foten så att den kommer ner i foten eller gör den spetsig etc. De flesta granar går ner i de större fötterna dock. Se till att du har rätt fot för just din julgran. Till exempel kräver kungsgranar ofta en större fot.

Ja, rödgran är den sorts julgran som doftar mest gran. Kungsgran och silvergran har inte mycket doft alls.

Vi har en ”Nöjd-kund-policy” som innebär att du kan känna dig trygg att vi alltid levererar det som du har beställt förutsatt att det finns i lager. Om det skulle vara slut hör vi av oss och erbjuder dig ett erbjudande om motsvarande vara.

Detta varierar men en normalstor gran (cirka 150 cm – 200 cm) är oftast cirka 200 cm bred. Men granar är naturliga ting och det kan variera.

Vi levererar alltid dagen efter om du önskar och om du lägger din order innan klockan 19.00 under leveransperioden (se särskilda datum för ditt postnummer). Leverans sker alla dagar mellan 08.00-22.00.

Din webbläsare är föråldrad

Gamla webbldsare har deligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner någon annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå ×