Hem  >  Julgransfot

Julgransfot

Utan julgransfot faller julgranen som en fura.

Julgransfot Stand Deluxe

4.86 out of 5

Marknadens bästa julgransfot! Stabil och klarar större granar - max 300 centimeter. Foten har...

945 kr

Julgransfot Stand Star

4.85 out of 5

En storsäljande julgransfot i svart, röd, grön eller vit matt metall, som är anpassad för...

995 kr

Julgransfot Stand Smart

4.84 out of 5

Marknadens smartaste julgransfot i snygg svart design. Fotpedal och låsfunktion gör det superlätt...

995 kr

Julgransfot Stand Outdoor M

4.50 out of 5

Äntligen en julgransfot för utomhusbruk som klarar av väder och vind i december. Och som du inte...

995 kr

Julgransfot Stand Outdoor L

5.00 out of 5

Äntligen en julgransfot för utomhusbruk som klarar av väder och vind i december. Och som du inte...

1,295 kr

Julgransfot Stand Mini - Röd

Äntligen finns det stabila och bra julgransfötter för den allra minsta granen. Glöm omkullvälta...

545 kr

Korg Smart

4.82 out of 5

Det är trendigt att gömma julgransfoten i en stor korg. Vår grundare Anna Benson (by Benson) har...

475 kr

Korg S

5.00 out of 5

En korg helt anpassad för en gran i kruka. På så vis är det världens enklaste att få granen...

395 kr

Korg M

Det är trendigt att gömma julgransfoten i en stor korg. M – är lämpad för julgran och/eller...

445 kr

Julgransfot Stand Mini - Svart

4.67 out of 5

Äntligen finns det stabila och bra julgransfötter för den allra minsta granen. Glöm omkullvälta...

495 kr

Den perfekta julgransfoten

Är du trött på att se din julgran vackla och luta mer och mer varje gång någon går förbi? Då har du hittat rätt! Våra julgransfötter är både stadiga, stabila och snygga samtidigt som de håller din gran upprätt under hela julen. Hos oss hittar du julgransfötter för alla möjliga storlekar på julgranen så du kan hitta den som passar din gran perfekt. Och det bästa av allt? De är inte bara praktiska, utan också riktigt snygga! 

Julgransfötter är en viktig detalj när det gäller att skapa en festlig julstämning i ditt hem. Men hur väljer man egentligen rätt julgransfot? Här kommer våra bästa tips för att säkerställa en riktigt god jul!

 

Hur väljer man rätt julgransfot?

När man väljer vilken julgransfot man ska ha brukar vi rekommendera att man funderar på ett par olika saker:

  • Passform
  • Stabilitet & säkerhet
  • Material

 

Julgransfotens passform

Det kanske allra viktigaste för att välja den perfekta julgransfoten är att hitta en julgransfot som passar just din gran. Hos oss hittar du julgransfötter för alla tänkbara storlekar och former, så du kan hitta den som passar din gran perfekt. Beroende på om du har en kungsgran, rödgran eller någon annan variant av julgran behöver du fundera på storleken på din julgransfot. Kontakta oss gärna om du känner dig osäker så hjälper vi dig att välja rätt!

 

En säker & stabil julgransfot

Säkerhet är en viktig fråga för oss, och troligtvis lika viktigt för dig. Stabiliteten är ju själva syftet och anledningen till att man faktiskt använder en julgransfot. Du vill se till att din gran inte välter, vilket kan vara en utmaning särskilt om du har småbarn eller husdjur som tycker det är hur kul som helst med en ny klätterställning i vardagsrummet. Våra julgransfötter är stadiga och säkra, och gör ett fantastiskt jobb när det gäller att hålla din gran upprätt under hela julen.

 

Julgransfötter i hållbart material

En annan viktig sak som många inte tänker på när de köper en julgransfot är materialet. Många väljer det första bästa billiga alternativ och slutar upp med en billig julgransfot i plast som går sönder eller välter efter några dagar. Vi på Smålandsgran är stolta över kvaliteten på våra julgransfötter som är gjorda av hållbar metall. Detta gör inte bara julgransfoten stabil och hållbar, utan också en fröjd för ögat.

Vi på Smålandsgran har lång erfarenhet av julgranar, både när det gäller odling, men också hur du tar hand om granen på bästa sätt. Vi kan därför med stolthet säga att våra julgransfötter är en storfavorit på marknaden. Välkommen att uppleva en jul i toppklass!

Vanliga frågor om din julgransfot

Här hittar du förhoppnings svaren du söker. Annars kan du skicka en fråga till oss.

Får du ner hela stammen i foten? Finns det gott om plats för vatten? Räcker koppen en bra bit upp på stammen? Står granen stabilt och rakt? Det finns ingen risk för att granen välter? Om du svarar ja på alla dessa frågor - då har du rätt fot.

Ja! Har du en kungsgran är det extra viktigt att du har en fot som är anpassad för just den julgranen. Dels för att överhuvudtaget få ner den eftersom rotändan brukar vara ganska grov och omöjlig att rymmas i en enklare julgransfot (oftast anpassad för rödgranar). Den behöver stå stabilt, men framförallt ska den ska rymma tillräckligt med vatten. Kungsgranen kan vara väldigt törstig.

Du skruvar och skruvar och just när du tror att den är rak ropar någon att den är ”helt sned”. Det finns förklaringar på varför en del sliter sitt hår och aldrig får granen att stå rak. Och egentligen är det enkelt; fötterna skiljer sig åt och är anpassade för olika granar. Ofta är det skruvarna som är utmaningen samt att själva diametern på ”vasen” är rätt. Det finns julgransfötter med bara en ställskruv, men absolut bäst är att ha minst tre ställskruvar som man kan anpassa. Gärna fyra. Enklast är att vara två personer när julgranen ska ner i foten. Den ena håller granen så rakt som möjligt – använd gärna handskar så slipper du kåda och vassa barr – och den andra personen rattar på skruvarna i foten. Tja, om du inte har Christmas Stand Smart, då kan du bara trampa och vara helt ensam att montera. Marknadens smartaste julgransfot.

Ja, jämför vikten för att se om julgransfoten är stabil, hur stor vattenmängd som ryms, samt maxdiametern så att du vet att din stam faktiskt ryms. Rätt julgransfot till rätt julgran. Bäst är givetvis att köpa en fot som klarar av alla sorters julgranar.

Ja, äntligen finns det stabila och bra julgransfötter för den allra minsta julgranen, minigranen. Glöm omkullvälta vaser och krukor. Stand Mini är en julgransfot i svart eller röd matt metall, som är anpassad för granar upp till 120 centimeter. Denna julgransfot har tre platta skruvar som fastsättningsfunktion, vilket gör det lätt att få granen stabil och i rätt vinkel. Kika här.

Vad kan jag tänka på med min julgransfot efter jul?

När julen är över och granen har plundrats kan det vara smart att smörja skruvarna i foten så kärvar de inte nästa år, såvida de är av metall och du inte har en smart vajerfot.

Rätt julgransfot för rätt gran

Varje år ska den fram. Du letar i dina gömmor. Kanske var det länge sedan du köpte den? Har du rätt julgransfot för rätt julgran? Kanske hade du en helt annan julgran för några år sedan. Välj rätt julgransfot för rätt julgran! Kungsgransfötter passar givetvis till alla gransorter.

Hur ska jag få min minigran att stå rakt? Och inte ramla?

Äntligen finns det stabila och bra julgransfötter för den allra minsta julgranen, minigranen. Glöm omkullvälta vaser och krukor. Stand Mini är en julgransfot i svart eller röd matt metall, som är anpassad för granar upp till 120 centimeter. Denna julgransfot har tre platta skruvar som fastsättningsfunktion, vilket gör det lätt att få granen stabil och i rätt vinkel. Kika här.

Hur ska jag göra om jag vill sätta julgranen i en korg?

En trend är att gömma julgransfoten i en korg. Tänk på att om du ställer ner granen så som den är, utan julgransfot, och ska stabilisera upp den med hjälp av stenar och jord bör korgen vara plastad på insidan så att du kan vattna ditt träd. Man kan också ta en blomkruka utan hål i botten. Mossa eller stenar på toppen av korgen som dekoration och att fylla upp med är vanligt. Enklast är dock att ha en julgransfot direkt i korgen. Och då finns den smarta korgen Smart som är anpassad exakt till vissa julgransfötter.

Vad bör man tänka på när man ska köpa julgransfot?

När du ska inhandla en julgransfot är det bra att jämföra vikten för att se om den är stabil, hur stor vattenmängd som ryms, samt maxdiametern så att du vet att din stam faktiskt ryms. Rätt julgransfot till rätt julgran. Det vanligaste misstaget! Bäst är givetvis att köpa en fot som klarar av alla sorters julgranar. 

Hur får du julgranen att stå rak?

Du skruvar och skruvar och just när du tror att den är rak ropar någon att den är ”helt sned”. Det finns förklaringar på varför en del sliter sitt hår och aldrig får granen att stå rak. Och egentligen är det enkelt; julgransfötter skiljer sig åt och är anpassade för olika granar.

Läs mer

Behöver kungsgranen en annan fot?

Ja! Har du en kungsgran är det extra viktigt att du har en fot som är anpassad för just den julgranen. Dels för att överhuvudtaget få ner den eftersom rotändan brukar vara ganska grov och omöjlig att rymmas i en enklare julgransfot (oftast anpassad för rödgranar).

Läs mer

Varför säljer ni inte den klassiska julgransfoten i grön/röd plast?

Alla (om man inte är född granexpert) har nog haft denna julgransfot i sitt hem om man någon gång har haft en julgran. Den säljs på många ställen, men börjar äntligen försvinna mer och mer. Julgransfoten masstillverkas oftast i Kina och består av grön plast med utfällbara röda ben i metall, det finns även de i 100 procent plast. Den är i stort sett alltid konformad vilket är förödande för julgranen eftersom julgranen ska ha en platt snittyta och inte spetsas eller skalas för bästa tänkbara hållbarhet. Smålandsgran står för kvalitet och tyvärr kan vi inte rekommendera denna julgransfot till någon. Den orsakar också många reklamationsärenden där granen barrar helt i onödan, och inte får plats eller får tillräckligt med vatten. Något vi inte tar ansvar för. Snälla, välj en bra julgransfot!

Din webbläsare är föråldrad

Gamla webbldsare har deligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner någon annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå ×