Hem  >  Julgransfot

Julgransfötter

Utan julgransfot faller julgranen som en fura.

Julgransfot Stand Deluxe

4.86 out of 5

Marknadens bästa julgransfot! Stabil och klarar större granar - max 300 centimeter. Foten har...

795 kr

Julgransfot Stand Star

4.81 out of 5

En storsäljande julgransfot i svart eller röd matt metall, som är anpassad för granar upp till...

825 kr

Julgransfot Stand Smart

4.74 out of 5

NYHET! Marknadens smartaste julgransfot i snygg svart design för julgranar upp till 250 centimeter....

795 kr

Julgransfot Stand Outdoor M

4.40 out of 5

NYHET! Äntligen kan vi erbjuda en julgransfot för utomhusbruk som klarar av väder och vind i...

975 kr

Julgransfot Stand Outdoor L

5.00 out of 5

NYHET! Äntligen kan vi erbjuda en julgransfot för utomhusbruk som klarar av väder och vind i...

1,245 kr

Julgransfot Krinner XXL

5.00 out of 5

NYHET! Marknadens mest stabila utomhusfot (funkar givetvis inomhus också) för granar upp till 400...

1,195 kr

Korg

4.80 out of 5

Det är trendigt att gömma julgransfoten i en stor korg. Vår grundare Anna Benson (By Benson) har...

fr. 395 kr

Julgransfot Stand Mini

4.50 out of 5

Äntligen finns det stabila och bra julgransfötter för den allra minsta granen. Glöm omkullvälta...

495 kr

Vanliga granfotsfrågor

Här hittar du förhoppnings svaren du söker. Annars kan du skicka en fråga till oss.

Vad kan jag tänka på med min julgransfot efter jul?

När julen är över och granen har plundrats kan det vara smart att smörja skruvarna i foten så kärvar de inte nästa år, såvida de är av metall och du inte har en smart vajerfot.

Läs mer

Rätt julgransfot för rätt gran

Varje år ska den fram. Du letar i dina gömmor. Kanske var det länge sedan du köpte den? Har du rätt julgransfot för rätt julgran? Kanske hade du en helt annan julgran för några år sedan. Välj rätt julgransfot för rätt julgran! Kungsgransfötter passar givetvis till alla gransorter.

Läs mer

Hur ska jag få min minigran att stå rakt? Och inte ramla?

Äntligen finns det stabila och bra julgransfötter för den allra minsta julgranen, minigranen. Glöm omkullvälta vaser och krukor. Stand Mini är en julgransfot i svart eller röd matt metall, som är anpassad för granar upp till 120 centimeter. Denna julgransfot har tre platta skruvar som fastsättningsfunktion, vilket gör det lätt att få granen stabil och i rätt vinkel. Kika här.

Läs mer

Hur ska jag göra om jag vill sätta julgranen i en korg?

En trend är att gömma julgransfoten i en korg. Tänk på att om du ställer ner granen så som den är, utan julgransfot, och ska stabilisera upp den med hjälp av stenar och jord bör korgen vara plastad på insidan så att du kan vattna ditt träd. Man kan också ta en blomkruka utan hål i botten. Mossa eller stenar på toppen av korgen som dekoration och att fylla upp med är vanligt. Enklast är dock att ha en fot direkt i korgen. Och då finns den smarta korgen Smart som är anpassad exakt till vissa julgransfötter.

Läs mer

Vad bör man tänka på när man ska köpa julgransfot?

När du ska inhandla en julgransfot är det bra att jämföra vikten för att se om den är stabil, hur stor vattenmängd som ryms, samt maxdiametern så att du vet att din stam faktiskt ryms. Rätt julgransfot till rätt julgran. Det vanligaste misstaget!

Läs mer

Hur får du granen att stå rak?

Du skruvar och skruvar och just när du tror att den är rak ropar någon att den är ”helt sned”. Det finns förklaringar på varför en del sliter sitt hår och aldrig får granen att stå rak. Och egentligen är det enkelt; fötterna skiljer sig åt och är anpassade för olika granar. Ofta är det skruvarna som är utmaningen samt att själva diametern på ”vasen” är rätt. Det finns julgransfötter med bara en ställskruv, men absolut bäst är att ha minst tre som man kan anpassa. Gärna fyra. Enklast är att vara två personer när granen ska ner i foten. Den ena håller granen så rakt som möjligt – använd gärna handskar så slipper du kåda och vassa barr – och den andra personen rattar på skruvarna i foten.

Tja, om du inte har Christmas Stand Smart, då kan du bara trampa och var helt ensam att montera.

Läs mer

Behöver kungsgranen en annan fot?

Ja! Har du en kungsgran är det extra viktigt att du har en fot som är anpassad för just den julgranen. Dels för att överhuvudtaget få ner den eftersom rotändan brukar vara ganska grov och omöjlig att rymmas i en enklare julgransfot. Den behöver stå stabilt, men framförallt ska den ska rymma tillräckligt med vatten. Kungsgranen kan, som bekant, vara väldigt törstig.

Läs mer

Varför säljer ni inte den klassiska julgransfoten i grön/röd plast?

Alla (om man inte är född granexpert) har nog haft denna julgransfot i sitt hem om man någon gång har haft julgran. Den säljs på många ställen, men börjar äntligen försvinna mer och mer. Julgransfoten masstillverkas oftast i Kina och består av grön plast med utfällbara röda ben i metall, det finns även i 100 procent plast. Den är i stort sett alltid konformad vilket är förödande för julgranen eftersom julgranen ska ha en platt snittyta och inte spetsas eller skalas för bästa tänkbara hållbarhet. Smålandsgran står för kvalitet och tyvärr kan vi inte rekommendera denna julgransfot till någon. Den orsakar också många reklamationsärenden där granen barrar helt i onödan, och inte får plats eller får tillräckligt med vatten. Något vi inte tar ansvar för. Snälla, välj en bra julgransfot!

Läs mer

Din webbläsare är föråldrad

Gamla webbldsare har deligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner någon annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå ×