Hem  >  Om oss

Om oss

Vi har sålt julgranar sedan 1974. Smålandsgran är ett riktigt familjeföretag.

alt

Aldrig har det varit så enkelt att köpa julgran!

Vi levererar första klassens granar – direkt hem till dig. Du väljer mellan rödgran, kungsgran, blågran, silvergran och till och med tall. Vill du ha granris och tallris eller hämtning av granen när julen är slut så kan du även beställa det. Detta gör du enklast som ett tillägg i kassan. Vi erbjuder också allt du kan tänkas behöva till din julgran.

Alla priser är konkurrenskraftiga och marknadsmässiga. Det enda som tillkommer är en fraktavgift på 175 kr oavsett längd, zon eller antal produkter.

Leverans sker alla dagar mellan 08.00-22.00 under leveransperioden. Betalning sker enkelt och säkert direkt på webben med antingen bank- eller kreditkort, internetbanken, faktura eller Swish.

Sedan 1974

Pappa var 20 år första gången han började sälja julgranar i Stockholm. Året var 1974. Varje år sedan dess har han sålt julgranar och det han inte kan om julgranar är inte värt att veta brukar han skoja. Nu har han hunnit bli strax över 60 år och har sålt julgranar i snart 50 år. Barnen har alla hjälpt till att sälja och sonen Emil och dottern Anna håller nu på att ta över verksamheten. Emil var 13 första gången han sålde julgranar i Stockholm. Anna sålde julgranar redan som 12-åring och slog försäljningsrekord. Hon figurerar ofta i media talandes just om julgranar i egenskap av granexpert och är även författare till Granboken. Smålandsgran är ett riktigt familjeföretag och familjen driver bolaget tillsammans med hundratals anställda.

“Vi är familjära och serviceinriktade och vi gör allt för att du ska bli så nöjd som möjligt”.

”Duvemålagranar”
Hemma på gården i Småland bedriver pappa sedan mitten av 70-talet egen odling av de flesta typer av granar. Bekämpningsmedel eller andra otillåtna och miljöfarliga ingrepp används ej på odlingarna. Mycket möda och kärlek läggs ner på granarna. Från att plantan är satt tar det nästan 10 år. Varje år formklipps granarna med stor noggrannhet så att granen ska bli så Disneyaktig som möjligt. Att alltid leverera så kallade ”Kalle Anka-granar” är av största vikt. Och till skillnad från hos många andra odlare så klipps även rödgranarna. Fåren betar ogräs mellan plantorna och håller ordning. Granarna har fått smeknamnet ”Duvemålagranarna” eftersom många av granarna odlas precis i närheten.

alt

Idag är vi:
✓ Största granbutiken på nätet med alla sorters granar och längder
✓ Leveranser till 80 orter
✓ Fysiska Granbutiker i Stockholm (världens första), Göteborg och Malmö
✓ SMS med exakt leveranstid och spårningslänk
✓ Knappt 50 års erfarenhet
✓ Leverans av enbart premiumgranar online – den högsta klassificeringen
✓ Vi handplockar de allra bästa granarna från odlingarna
✓ Nöjd kund-policy – man behöver aldrig vara orolig för att granen inte passar
✓ Hemleverans 7 dagar i veckan (på de allra flesta orter)
✓ ”Sveriges granexpert” (media) 

Tack för att du handlar din julgran direkt hem till dörren!

Vi önskar dig en riktigt fröjdefull jul!

Kontakta oss

Du kan nå oss via email info@smalandsgran.se, skriva din fråga direkt i formuläret här på sidan eller chatta med oss.

Vi har extremt hög beläggning under säsong och därför kan det dröja innan vi svarar, men vi gör allt för att återkoppla så snabbt som möjligt. Vi svarar alltid samma dag. Våra öppettider är 08.00 – 22.00. De flesta svar hittar du under Vanliga frågor.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram.


Söker du jobb kan du kika här.


    Din webbläsare är föråldrad

    Gamla webbldsare har deligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner någon annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

    Uppdatera min webbläsare

    Jag vill fortsätta ändå ×