Hem  >  Om oss

Om oss

Vi har sålt julgranar sedan 1974. Smålandsgran är ett riktigt familjeföretag.

alt

Aldrig har det varit så enkelt att köpa julgran!

Vi levererar första klassens granar – direkt hem till dig. Du väljer mellan rödgran, kungsgran, blågran, silvergran och till och med tall. Vill du ha granris och tallris eller hämtning av granen när julen är slut så kan du även beställa det. Detta gör du enklast som ett tillägg i kassan. Vi erbjuder också allt du kan tänkas behöva till din julgran.

Alla priser är konkurrenskraftiga och marknadsmässiga. Det enda som tillkommer är en fraktavgift på 95 kr oavsett längd, zon eller antal produkter.

Leverans sker alla dagar mellan 08.00-22.00 under leveransperioden. Betalning sker enkelt och säkert direkt på webben med antingen bank- eller kreditkort, internetbanken, faktura eller Swish.

Sedan 1974

Jag var 20 år första gången jag började sälja julgranar i Stockholm. Året var 1974. Varje år sedan dess har jag sålt julgranar och det jag inte kan om julgranar är inte värt att veta brukar jag skoja. Nu har jag hunnit bli strax över 60 år och har sålt julgranar i snart 45 år. Mina barn har alla hjälpt till att sälja och min son Emil och min dotter Anna håller nu på att ta över verksamheten. Emil var 13 första gången han sålde julgranar i Stockholm. Anna sålde julgranar redan som 12-åring och slog försäljningsrekord. Hon figurerar ofta i media talandes just om julgranar och är även författare till Granboken. Smålandsgran är ett riktigt familjeföretag och vi tre driver detta tillsammans med flera anställda. Vi är familjära och serviceinriktade och vi gör allt för att du ska bli så nöjd som möjligt.

alt

”Duvemålagranar”

I Småland har vår pappa KRAV-certifierade odlingar och mycket möda och kärlek läggs ner på granarna. Inga bekämpningsmedel eller bränsle-drivna maskiner används. Från att plantan är satt tar det nästan 10 år. Varje år formklipps granarna med stor noggrannhet så att granen ska bli så Disneyaktig som möjligt. Vi vill alltid leverera så kallade ”Kalle Anka-granar” oavsett sort. Och till skillnad från hos många andra odlare så klipps även rödgranarna. Våra får betar ogräs mellan plantorna och håller ordning. Pappas granar har fått smeknamnet ”Duvemålagranarna” eftersom många av granarna odlas precis i närheten.

Tack för att du handlar en småländsk julgran! Ekologisk dessutom.

Vi önskar dig en riktigt fröjdefull jul!

Kontakta oss

Du kan nå oss via email info@smalandsgran.se, skriva din fråga direkt i formuläret här på sidan eller chatta med oss.

Vi har extremt hög beläggning under säsong och därför kan det dröja innan vi svarar, men vi gör allt för att återkoppla så snabbt som möjligt. Vi svarar alltid samma dag. Våra öppettider är 08.00 – 22.00. De flesta svar hittar du under Vanliga frågor.

Följ oss gärna på Facebook.


Din webbläsare är föråldrad

Gamla webbldsare har deligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner någon annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå ×