Om oss

Vi har sålt julgranar sedan 1974. Smålandsgran är ett riktigt familjeföretag.

Aldrig har det varit så enkelt att köpa julgran!
Vi levererar första klassens granar – direkt hem till dig. Du väljer mellan rödgran, kungsgran, blågran, silvergran och till och med tall. Vill du ha granris och tallris eller hämtning av granen när julen är slut så kan du även beställa det. Detta gör du enklast som ett tillägg i kassan. Vi erbjuder också allt du kan tänkas behöva till din julgran.

Alla priser är konkurrenskraftiga och marknadsmässiga. Det enda som tillkommer är en fraktavgift på 95 kr oavsett längd, zon eller antal produkter.

Leverans sker alla dagar mellan 08.00-22.00 under leveransperioden. Betalning sker enkelt och säkert direkt på webben med antingen bank- eller kreditkort, internetbanken, faktura eller Swish.

Sedan 1974
Jag var 20 år första gången jag började sälja julgranar i Stockholm. Året var 1974. Varje år sedan dess har jag sålt julgranar och det jag inte kan om julgranar är inte värt att veta brukar jag skoja. Nu har jag hunnit bli strax över 60 år och har sålt julgranar i över 40 år. Mina barn har alla hjälpt till att sälja och min son Emil och min dotter Anna håller nu på att ta över verksamheten. Emil var 13 första gången han sålde julgranar i Stockholm. Anna sålde julgranar redan som 12-åring och slog försäljningsrekord. Hon figurerar ofta i media talandes just om julgranar och är även författare till Granboken. Smålandsgran är ett riktigt familjeföretag och vi tre driver detta tillsammans med flera anställda. Vi är familjära och serviceinriktade och vi gör allt för att du ska bli så nöjd som möjligt.

”Duvemålagranar”
I Småland har vi egna KRAV-certifierade odlingar och mycket möda och kärlek läggs ner på granarna. Inga bekämpningsmedel eller bränsle-drivna maskiner används. Från att plantan är satt tar det nästan 10 år. Varje år formklipps granarna med stor noggrannhet så att granen ska bli så Disneyaktig som möjligt. Vi vill alltid leverera så kallade ”Kalle Anka-granar” oavsett sort. Och till skillnad från många andra odlare så klipper vi även rödgranarna. Våra får betar ogräs mellan plantorna och håller ordning på våra odlingar. Våra granar har fått smeknamnet ”Duvemålagranarna” eftersom många av granarna odlas precis i närheten.

Tack för att du handlar en småländsk julgran! Ekologisk dessutom.

Vi önskar dig en riktigt fröjdefull jul!

Bo-Egon med familj

Era röster...

Fick hemleverans av granar från Smålandsgran.se, superbra service, kvalitet och bra pris dessutom! Nu är den klädd och julen är mer än välkommen!
Nina Hjorth
Idag har det varit julstök för hela slanten! Eftersom jag inte är helt bra ifrån mitt ryggskott än, fast låt mig säga att jag är på god väg, och Niclas själv brukar få ryggskott titt som tätt så bestämde vi oss för att beställa julgran från www.smålandsgran.se dom kör hem granen till dörren vilket är kalas! Snacka om flyt!
Laila Bagge
Hittade denna fina granen på www.smålandsgran.se levererad till dörren! Såååå skönt! Happy x-mas!
Carolina Gynning
Tippetippetiptapp….. Nu ere dags att börja tänka på Julgran att ha hemma i stugan! Jag har världens bästa tips till er som vill slippa släpa en julgran över halva stan, nu kan ni få den hemskickad!
Sara Varga
Granen står så grön och grann i stugan… Ja nu står den där. emoji Härligt! Lycka att få pynta med familjen idag. Imorgon rullar turnén vidare mot Västervik.
Sonja Aldén
Nu kom julgranen! Julen är så kort så det är lika bra att börja redan nu. #smålandsgran.se
Niclas Wahlgren
Emil levererar Smålänsk gran i år igen ! #Smålandsgran
Kristian Braun
Vi hittade inte julgransbelysningen fast granen blev så fin ändå. Tack #smålandsgran för att ni förgyllt vårt kontor!
Johanna Celion
Tack #smålandsgran #julgran #stämningsfullt #kungsgran
Anna Karlberg
Jag älskar den! #instachopped #smålandsgran
Sara Forssberg

@Smålandsgran

Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Alla våra härliga granar

Smålandsgran