Huvudlagret etableras

Huvudlagret i Stockholm etableras och varje år engagerar det cirka 150 personer. Det är bevakat dygnet runt och säkerheten är hög.

Vi ses 2023!

2023 är året då vi firar 10 år online och året då vi hoppas på mycket snö och underbar julstämning. Och att vi får leverera en julgran till just dig. Här sonen Emil som är Smålandsgrans granansvarig och som kvalitetssäkrar varenda gran. Vid sin sida Otto, som är försäljningschef.

Färgsystemet

Vi inför tidigt ett färgsystem i botten på alla granar eftersom det är så granarna är packade i lastbilen. Med färgsystemet blir det enkelt för chauffören att dra ut rätt gran ur högen.

Nattpackningen

För att underlätta för chaufförerna som börjar 07.00 så börjar vi det här året packa lastbilarna om nätterna. Som mest rullar cirka 40 lastbilar per dag.

Leveranserna till Stockholm

Pappa skickar löpande granar till Stockholm på stora trailers. Numera köper Smålandsgran granar från hela Europa för att tillfredsställa den stora efterfrågan.

Tomtemasken

Det här var året av restriktioner, men också året då alla stannade hemma i pandemin. Vi erbjöd Covid-säkra leveranser och alla chaufförer bar givetvis mask och i stort sett alla leveranser var kontaktlösa.

Premiumklass

Efter första året online valde vi att enbart arbeta med en enda klassificering, den högsta. Vi säljer granar på bild och måste leverera en gran som är enligt bild. Därför bestämde vi oss för att enbart arbeta med premiumklassen.

Granappen lanseras

Granappen lanseras för alla som arbetar för Smålandsgran. Här finns flera utbildningar och samtliga behöver bli certifierade granexperter innan första arbetsdagen. Granappen bidrar också till en fantastisk sammanhållning oavsett var i landet man arbetar.

Arbetskläder och mössan

Det här är året då tomteluvan byts ut mot den röda mössan och arbetskläder börjar köpas in. Idag köps ca 300 mössor in varje år. Pappa lever i sina arbetskläder. Även på sommaren.

Besök året runt

Varje år tar vi emot intressenter som kommer och kollar på pappas odlingar i Småland. Han var en av de första att bli KRAV-certifierade och har en särskild metod på sina odlingar. Bland annat låter han får beta ogräset framför bekämpningsmedel.

Din webbläsare är föråldrad

Gamla webbldsare har deligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner någon annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå ×