Varför påverkas en del växter av julgranen?

En vanlig julgran, börjar utsöndra sura ämnen som terpener när den kommer in i värmen och kan bli känsligt för såväl växter som allergiker. Granen vaknar nämligen till liv av värmen efter att ha varit i vintervila ute i kylan. Inne i värmen påbörjas syreproduktionen igen, vilket man känner på lukten. Granen vill börja växa. Känsliga växter i samma rum kan ta skada av gransyran. Dessutom suger granen åt sig luftfuktigheten i rummet, varpå andra växter kan behöva vattnas oftare. Antingen kan man ställa växterna lite längre bort i rummet, ta ut dem ur rummet, alternativt välja en kungsgran, vilken delvis skonar såväl allergiker som andra växter. Men framförallt välj en ekologisk julgran!

alt

Inte svar på din fråga?

Hör av dig, vi finns här!

Kontakta oss

Du kan nå oss via email info@smalandsgran.se, skriva din fråga direkt i formuläret här på sidan eller chatta med oss.

Vi har extremt hög beläggning under säsong och därför kan det dröja innan vi svarar, men vi gör allt för att återkoppla så snabbt som möjligt. Vi svarar alltid samma dag. Våra öppettider är 08.00 – 22.00. De flesta svar hittar du under Vanliga frågor.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram.


Söker du jobb kan du kika här.


    Din webbläsare är föråldrad

    Gamla webbldsare har deligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner någon annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

    Uppdatera min webbläsare

    Jag vill fortsätta ändå ×