Vad är det för skillnad på en ekologisk julgran jämfört med en vanlig?

En vanligt odlad julgran det vill säga en icke-ekologisk kan innehålla upp till 54 olika bekämpningsmedel som är tillåtna. Något som påverkar miljön, jorden och det som växer nära negativt. Det är även något som kan ha en negativ effekt på människor och djur. Man bör tänka på vilken typ av julgran man köper då det är något man ställer mitt i hemmet.

En ekologisk julgran växer på certifierade odlingar, de har inga gifter eller besprutningsmedel. Här används inte heller maskiner för att ta bort ogräs mellan granplantorna – utan många gånger används får som betar. Håll utkik efter den obligatoriska märkningen och kolla gärna ursprung och giltigt certifikat. 

Smålandsgran är KRAV-certifierat av HS-Certifiering (se giltigt certifikat) samt certifierad enligt SE-EKO-04 för ekologisk produktion (se giltigt certifikat).

alt

Inte svar på din fråga?

Hör av dig, vi finns här!

Kontakta oss

Du kan nå oss via email info@smalandsgran.se, skriva din fråga direkt i formuläret här på sidan eller chatta med oss.

Vi har extremt hög beläggning under säsong och därför kan det dröja innan vi svarar, men vi gör allt för att återkoppla så snabbt som möjligt. Vi svarar alltid samma dag. Våra öppettider är 08.00 – 22.00. De flesta svar hittar du under Vanliga frågor.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram.


Söker du jobb kan du kika här.


    Din webbläsare är föråldrad

    Gamla webbldsare har deligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner någon annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

    Uppdatera min webbläsare

    Jag vill fortsätta ändå ×