Kan man äta julgran?

Har du ätit julgran någon gång? Alla som har gjort lumpen har troligtvis druckit grante. Men ätit? 

Granbarr innehåller en hel del kåda, eteriska oljor, mineraler, karoten, och c-vitamin. Det finns speciellt mycket vitamin C och mineraler i de unga skotten. Och förr var granbarr en källa till C-vitamin för att motverka skörbjugg, varpå man konserverade skotten för att använda dem till vintern. Botaniskt sett är det ingen ört men används ibland som läkeörter. Granbarret är beskt och hårt. Styrkan är doften. Annars är det mest skotten man använder. En del använder det också som krydda gärna i kombination med citron eller något annat syrerikt. Eller rakt upp och ner i ett långkok eller gryta. Man kan till och med göra glass på gran.

alt

Inte svar på din fråga?

Hör av dig, vi finns här!

Kontakta oss

Du kan nå oss via email info@smalandsgran.se, skriva din fråga direkt i formuläret här på sidan eller chatta med oss.

Vi har extremt hög beläggning under säsong och därför kan det dröja innan vi svarar, men vi gör allt för att återkoppla så snabbt som möjligt. Vi svarar alltid samma dag. Våra öppettider är 08.00 – 22.00. De flesta svar hittar du under Vanliga frågor.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram.


Söker du jobb kan du kika här.


    Din webbläsare är föråldrad

    Gamla webbldsare har deligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner någon annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

    Uppdatera min webbläsare

    Jag vill fortsätta ändå ×