Med anledning av Aftonbladets felaktiga påståenden

Publicerat 2 december 2021

Smålandsgran har inte sålt en enda felmärkt gran. De påståenden som Aftonbladet publicerat 2021 är därför direkt felaktiga.

Den 25/11-2021 fick Smålandsgran tillbakadraget sin KRAV-certifiering och EU-ekologisk certifiering. Aftonbladet har i sina artiklar publicerat helt felaktiga påståenden med vår största konkurrent som källa, utan någon som helst egen källkritik. Certifieringsorganet har haft synpunkter på Smålandsgrans administrativa hantering.

Smålandsgran säljer nämligen fortfarande svensk obesprutad rödgran och kungsgran från Småland.

(Fotnot: Smålandsgran är åter certifierade)

Har Pernilla Wahlgrens och andra kändisars namn använts olovligen?

Nej, det stämmer inte. Vi samarbetar med hundratals kändisar och influencers. Dessa har personligen ringt, sms:at eller på andra sätt hört av sig efter Aftonbladets publiceringar och gett oss sitt stöd. Några av dem har till och med skickat blommor. Inte heller de förstår var dessa felaktiga påståenden kommer ifrån. Det är anmärkningsvärt att Pernilla Wahlgren inte “minns” att vi på Smålandsgran har levererat kostnadsfria julgranar i nio års tid från och till, till henne själv, hennes familj och vänner såväl som behövande på bland annat Astrid Lindgrens barnsjukhus. Senast vi hade kontakt var den 26:e november om årets gran till henne såväl som familjemedlemmar.

Påståendet att vi använt hennes namn olovligt på hemsidan stämmer inte. Pernilla Wahlgrens namn var godkänt via sms. Sms-konversationerna mellan oss talar för sig själva. Där finns både diverse beställningar av kostnadsfria julgranar från och till i 9 års tid samt godkännande för att använda hennes citat. Detta godkännande kan inte tolkas på annat sätt än ett samarbete. Vi skulle i normala fall aldrig publicera sms-konversationer. Men det pågående drevet lämnar oss inte med andra alternativ än att bemöta de felaktiga anklagelserna mot oss. Det är oerhört sorgligt att Pernilla Wahlgren vill dra oss ännu längre ner i detta drev.

Montage: Smålandsgran. Foto på Pernillla Wahlgren: PONTUS ORRE.

Din webbläsare är föråldrad

Gamla webbldsare har deligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner någon annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå ×