Allmänna
Man måste vara minst 18 år för att beställa ifrån oss. Är man under 18 år krävs målsmans godkännande. Vid eventuell tvist följer Smålandsgran AB org: 556999-5516 alltid allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Leverans
Leverans sker alla dagar mellan 08.00 – 22.00 mellan 23 november – 23 december för Stockholm och mellan den 7 december – 23 december för Göteborg, Jönköping, Linköping, Norrköping, Nyköping, Södertälje och Uppsala till den adress du har angivit. Är du inte hemma och du har angett portkod ställs granen utanför din dörr och du får en avisering via sms av chauffören. Kan vi inte leverera på grund av att en eventuellt portkod inte fungerar etc. och vi tvingas komma tillbaka en annan dag utgår en ny fraktkostnad.

Vid frågor gällande själva leveransen vänligen kontakta vår transportör Budbee på support@budbee.com. Under leveransdagen har du även möjlighet att ringa Budbee telefonsupport på nummer som anges i sms:et du får när bilen närmar sig (cirka en timme före leverans). I sms:et finns även en länk till en webkarta där du i realtid kan följa granen hela vägen hem till dörren.

Granhämtning
Vi erbjuder granhämtning till en kostnad på 155 kr den 5-8 och 13-15 januari 2017 i Stockholm och den 6-10 januari i Göteborg och 6 och 13 januari i övriga städer. Är granen inte avklädd när den ska hämtas debiteras en avgift om 100 kr. Om du inte är hemma och inte har ställt ut granen är din hämtning förbrukad.

Priser och frakt
I alla våra priser ingår 25% moms. Fraktkostnaden är 75 kr*. Handlar du över 1000 kr är frakten fri. Inga övriga skatter eller avgifter tillkommer. *Gäller ej granar över 3 m (245 kr), yttre zon (125 kr) och expressleverans (95 kr).

Betalning
Du kan enkelt och tryggt betala med Klarna (faktura, American Express, VISA, MasterCard samt direkt banköverföring med internetbankerna Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea). Betalningsvillkor för fakturabetalning är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 24 kr. För att kunna beställa mot faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Klarna förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Fel i publicering
Vi reserverar oss även mot prisjusteringar (såsom förändrade priser från våra leverantörer, valutaförändringar), lagerförändringar och ev. tekniska fel i webbshoppen, browser eller server.

Personuppgifter
Vi är personuppgiftsansvariga för behandling av de personuppgifter som du som kund lämnar till oss (PuL). Dina personuppgifter kommer att behandlas i syfte att upprätthålla kundrelationen via e-post och för andra marknadsföringsändamål av vårt företag. Du kan när som helst begära att personuppgifter rättas, tas bort eller anmäla om du inte vill att uppgifter skall användas för direktmarknadsföring.

Force majeure
Smålandsgran ansvarar inte för förseningar av leveranser som påverkas av yttre omständigheter såsom brand, storm, etc. Smålandsgran har vid sådana tillfällen rätt att senarelägga en leverans upp till 5 dagar, utan extra ersättning för kunden. Efter 5 dagar har kunden rätt att utan kostnad avboka en beställd order.

Garanti
Vi har en ”Nöjd-kund-garanti” som innebär att du kan känna dig trygg att vi alltid levererar det som du har beställt.

Nyhetsbrev
Som kund hos oss accepterar du att få våra nyhetsbrev. Du kan när som helst avregistrera dig.

Avbokning
Det är fritt att avboka din beställning fram till 18.00 dagen innan bokad leverans. Annars utgår en kostnad om 250 kr.

Reklamationer
Är levererad vara felaktig eller skadad kan du reklamera den. Kontakta oss så snart som möjligt, senast 2 dagar efter att varorna är mottagna. Kontakta kundtjänst på info@smalandsgran.se om hur du går tillväga.

Reservation
Vi reserverar oss för slutförsäljning samt att artikeln kan utgå ur sortimentet. Vi reserverar oss för eventuella pris- och korrekturfel. Vi reserverar oss också för att din vara inte uppfyller dina förväntningar efter leverans, att längden och bredden kan variera men alltid rymmer inom längdspannet, om granen har blivit stulen samt om granen börjar barra efter leverans.

Smålandsgran