Allmänna
Man måste vara minst 18 år för att beställa ifrån oss. Är man under 18 år krävs målsmans godkännande. Vid eventuell tvist följer Smålandsgran AB org: 556999-5516 alltid allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Leverans
Leverans sker alla dagar mellan 08.00-22.00 mellan 22 november – 23 december för Stockholm och mellan den 30 november – 23 december för Göteborg och mellan 7-23 december för Jönköping, Linköping, Norrköping, Nyköping, Södertälje och Uppsala till den adress du har angivit. Är du inte hemma och du har angett portkod ställs granen utanför din dörr och du får en avisering via sms av chauffören. Kan vi inte leverera på grund av att en eventuellt portkod inte fungerar etc. och vi tvingas komma tillbaka en annan dag utgår en ny fraktkostnad.

Vid frågor gällande själva leveransen vänligen kontakta oss på info@smalandsgran.se. Vi har öppet varje dag under leveransdagarna mellan 08.00-22.00. Under leveransdagen får du sms med en länk till en webkarta där du i realtid kan följa granen hela vägen hem till dörren. Redan kvällen innan efter 20.00 får du ett mail om en estimerad leveranstid.

Granhämtning
Vi erbjuder granhämtning till en kostnad på 155 kr. För Stockholm erbjuder vi datumen 27-30 december samt 9-13 januari. För Göteborg erbjuder vi datumen 5-9 januari. För övriga städer erbjuder vi 5 januari samt 13 januari. Är granen inte avklädd när den ska hämtas debiteras en avgift om 100 kr. Om du inte är hemma och inte har ställt ut granen är din hämtning förbrukad. Dagen innan får du en avisering.

Med granhämtning ingår en Granpåse värde 55 kr. Detta gäller endast om du beställer granhämtning samtidigt som du beställer din julgran.

Priser och frakt
I alla våra priser ingår 25% moms. Fraktkostnaden är 95 kr. Handlar du över 1000 kr är frakten fri. Inga övriga skatter eller avgifter tillkommer. Har du en eventuell rabattkod, kan denna ej kombineras och endast användas en gång per kund.

Betalning
Du kan enkelt och tryggt betala med Payson (faktura, American Express, VISA, MasterCard samt direkt banköverföring med internetbankerna Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea). Betalningsvillkor för fakturabetalning är 14 dagar. För att kunna beställa mot faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2% per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Fel i publicering
Vi reserverar oss även mot prisjusteringar (såsom förändrade priser från våra leverantörer, valutaförändringar), lagerförändringar och ev. tekniska fel i webbshoppen, browser eller server.

Personuppgifter
Vi är personuppgiftsansvariga för behandling av de personuppgifter som du som kund lämnar till oss (PuL). Dina personuppgifter kommer att behandlas i syfte att upprätthålla kundrelationen via e-post och för andra marknadsföringsändamål av vårt företag. Du kan när som helst begära att personuppgifter rättas, tas bort eller anmäla om du inte vill att uppgifter skall användas för direktmarknadsföring.

Force majeure
Smålandsgran ansvarar inte för förseningar av leveranser som påverkas av yttre omständigheter såsom brand, storm, etc. Smålandsgran har vid sådana tillfällen rätt att senarelägga en leverans upp till 5 dagar, utan extra ersättning för kunden. Efter 5 dagar har kunden rätt att utan kostnad avboka en beställd order.

Garanti
Vi har en ”Nöjd-kund-garanti” som innebär att du kan känna dig trygg att vi alltid levererar det som du har beställt.

Nyhetsbrev
Som kund hos oss accepterar du att få våra nyhetsbrev. Du kan när som helst avregistrera dig.

Avbokning
Det är fritt att avboka din beställning fram till 18.00 dagen innan bokad leverans. Annars utgår en kostnad om 250 kr.

Reklamationer
Är levererad vara felaktig eller skadad kan du reklamera den. Kontakta oss så snart som möjligt, senast 24 timmar efter att varorna är mottagna. Kontakta kundtjänst på info@smalandsgran.se om hur du går tillväga. Önskar man returnera en vara måste förpackningen vara obruten. Fraktavgift debiteras. Returen ska ske inom 48 timmar.

Reservation
Vi reserverar oss för slutförsäljning samt att artikeln kan utgå ur sortimentet. Vi reserverar oss för eventuella pris- och korrekturfel. Vi reserverar oss för att din vara inte uppfyller dina förväntningar efter leverans, att längden och bredden kan variera men alltid rymmer inom längdspannet, om granen har blivit stulen samt om granen börjar barra efter leverans. Vi reserverar oss också för om din julgransfot inte är anpassad för den gran som du har beställt.

 

Smålandsgran