EKO – Smålandsgran

EKO

Tack för att du väljer ekologiskt.

Smålandsgran är certifierade av KRAV och EU-komissionen för ett ekologiskt jordbruk. Sedan urminnes tider har vi värnat om miljön och arbetar ständigt med att förbättra våra processer och vårt arbete ur miljösynvinkel. Vi har till exempel aldrig använt bekämpningsmedel eller andra otillåtna och miljöfarliga ingrepp på våra odlingar. Allt görs för hand och utförs mycket noggrant. Våra granar formklipps och gås kontinuerligt igenom under deras uppväxt. För att det ska hållas rent från ogräs och andra växtligheten som kan ta näring från plantan släpper vi våra får lösa som till stor glädje betar på våra odlingar – mellan alla granplantor. Detta också för att undvika maskiner och andra obehöriga processer. Vi använder till exempel miljöel och supportar densamma i val av elavtal. Vi arbetar också intensivt med att få alla våra kunder att boka hämtning av sin julgran efter jul. Vi har valt att hålla ner priset på detta så att så många som möjligt har möjlighet att boka denna tjänst. Detta för att vi vill säkerställa att alla våra julgranar omvandlas till energi. Vi kör samtliga granar till ditt närmsta energiverk där de tas väl om hand och då omvandlas till energi eller fjärrvärme. Du vet väl att en julgran motsvarar energin som räcker att köra fyra tvättmaskiner? Tänk också på att de allra flesta konventionella (icke ekologiska) granar som är odlade är kraftigt besprutade och detta ställer vi mitt i hemmet bland husdjur och små barn. Tack för att du väljer ekologiskt.

 

krav_marke_cmyk-2 KRAV är ekologiskt, och mer därtill – det betyder att djuren lever ett bra liv, grödorna odlas miljövänligt utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel, att bonden får en schystare arbetsmiljö, att maten inte innehåller konstiga tillsatser eller har producerats med GMO. I jämförelse med EUs minimiregler för ekologisk produktion, den EU-ekologiska märkningen, eller EU-eko, så har KRAV mer långtgående regler för till exempel djuromsorg. KRAV har även regler för klimat och social hänsyn.

 

EU_Organic_Logo_Colour_OuterLine_54x36mm

EU-märkningen – överallt där dagens konsumenter väljer att köpa eller äta ekologiska produkter, bör de kunna lita på att dessa följer stränga EU-regler. Produkter som inte uppfyller dessa normer får inte kallas organisk eller bära EU: s ekologiska logotyp eller en nationell motsvarighet.

Ekologiska bönder, förädlare och handlare, måste uppfylla stränga EU-kraven om de vill använda EU: s ekologiska logotyp eller märka sina produkter som ekologiska. Det ekologiska jordbruket respekterar naturliga livscykler. Det minimerar människans påverkan på miljön och fungerar så naturligt som möjligt, i enlighet med mål och principer, bland annat följande: grödor roteras så att resurser på plats används effektivt, kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel, antibiotika och andra ämnen är starkt begränsade, genetiskt modifierade organismer (GMO) är förbjudna, på plats resurser tas till vara, till exempel gödsel för gödsel eller foder som produceras på gården, sjukdomstålig växt-och djurarter som är anpassade till den lokala miljön används.

EU kräver ett lika strikt kontrollsystem med kontroller som utförs vid varje steg i den organiska kedjan. Varje operatör (bonde, processor, näringsidkare, importör eller exportör) kontrolleras minst en gång om året eller oftare utifrån riskbedömningen. Så när du köper ekologiska produkter, kan du vara säker på att det har framställts i enlighet med strikta regler miljö och djurskydd och kontrolleras i enlighet med detta.

Era röster...

Fick hemleverans av granar från Smålandsgran.se, superbra service, kvalitet och bra pris dessutom! Nu är den klädd och julen är mer än välkommen!
Nina Hjorth
Idag har det varit julstök för hela slanten! Eftersom jag inte är helt bra ifrån mitt ryggskott än, fast låt mig säga att jag är på god väg, och Niclas själv brukar få ryggskott titt som tätt så bestämde vi oss för att beställa julgran från www.smålandsgran.se dom kör hem granen till dörren vilket är kalas! Snacka om flyt!
Laila Bagge
Hittade denna fina granen på www.smålandsgran.se levererad till dörren! Såååå skönt! Happy x-mas!
Carolina Gynning
Tippetippetiptapp….. Nu ere dags att börja tänka på Julgran att ha hemma i stugan! Jag har världens bästa tips till er som vill slippa släpa en julgran över halva stan, nu kan ni få den hemskickad!
Sara Varga
Granen står så grön och grann i stugan… Ja nu står den där. emoji Härligt! Lycka att få pynta med familjen idag. Imorgon rullar turnén vidare mot Västervik.
Sonja Aldén
Nu kom julgranen! Julen är så kort så det är lika bra att börja redan nu. #smålandsgran.se
Niclas Wahlgren
Emil levererar Smålänsk gran i år igen ! #Smålandsgran
Kristian Braun
Vi hittade inte julgransbelysningen fast granen blev så fin ändå. Tack #smålandsgran för att ni förgyllt vårt kontor!
Johanna Celion
Tack #smålandsgran #julgran #stämningsfullt #kungsgran
Anna Karlberg
Jag älskar den! #instachopped #smålandsgran
Sara Forssberg

@Smålandsgran

Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Alla våra härliga granar

Smålandsgran